Om at give til andre

08-12-2017

Eleverne på Halsnæs Lilleskole giver gaver til andre børn der måske ellers ikke får gaver til Jul.

På Halsnæs lilleskole er hverdagen hele året præget af fokus på sociale kompetencer og fællesskabet blandt børnene.

Her i december har vi dog stillet ekstra skarpt på temaet “at give til andre”.

Og hvorfor det?

Dels fordi vi har Julens budskaber om næstekærlighed og gavmildhed i tankerne.

Dels fordi vi mener at kompetencer som:

1. hvordan du gør overfor andre mennesker
  2. hvordan du deltager i fællesskaber  er vigtige for børn at arbejde med for at trives godt i mange henseender.

Dels fordi dét at give til andre, er noget som giver stor personlig glæde.

I klasserne arbejdes med “temaet” på forskellig vis.

Der tales om:

• At man kan give til andre i det “små” som at ønske andre børn Glædelig Jul, give et kram, en tegning eller en hjælpende hånd. Takke buschaufføren for turen. Holde døren. Være opmærksom om nogen er alene mm.
  • At man kan give til andre i det “store” som frivilligt arbejde, nødhjælp, foreninger mm.
  • Forskellig barndom i samme land. Hvorfor nogen bliver fattigere end andre og hvad det kan betyde for deres hverdag - og højtider.
  • Film og bøger som belyser emnet. I indskolingen har vi f.eks. set Emil fra Lønneberg som holder julefest for “fattiglemmerne”.

I tråd med emnet, får vi ad to omgange besøg af en frivillig medarbejder fra det lokale Røde Kors. Hun hedder Else Johansen og hun fortæller os om sit frivillige arbejde med børn og familier i netværket og så tager hun med glæde og taknemmelighed imod gaver som skolens elever ønsker at donere til et andet barn Danmark. Gaverne bliver delt ud med årets julehjælp.

Børn gør børn glade!